W artykule scharakteryzowano istotę żywności genetycznie modyfikowanej, aspekt legislacyjny, jej przykłady oraz opisano szanse i zagrożenia związane z jej stosowaniem.

Żywność genetycznie modyfikowana wzbudza od dłuższego czasu wśród konsumentów na całym świecie szereg kontrowersji natury etycznej oraz zdrowotnej. Produkcja GMO stała się już faktem, dlatego ważne jest, aby w jak największym stopniu przybliżyć jej istotę oraz potencjalne konsekwencje wywołane jej obrotem. Najwięcej obaw wzbudza niedostateczna wiedza odnośnie konsekwencji rozpowszechniania żywności GMO w środowisku oraz jej wpływu na zdrowie człowieka w przyszłości.

W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij